Nieuws

2023

89ArtSalon Brugge

Groepstentoonstelling  in de historische stadshal, Garemijnzaal op de Grote Markt in Brugge.  De tentoonstelling wordt georganiseerd door 89 Art

Er zal werk te zien zijn van 13 kunstenaars:  Francisca Henneman, Margriet Blom, Christien Dutoit, Eric Vanmechelen, Eline Ulaen, Wil Westerweel, Chenglei, Bart Ocket, Nadine Aesaert, Astrid Stoffels, Frank vanhooren, Archana Rath en Jessie Descheemaecker.

17 t/m 19 februari , vrijdag 12-17, zaterdag en zondag 10-17

89ArtSalon 89ArtSalonbrugge Brugge Exhibition Tentoonstelling Astrid Stoffels

2022

Kunstlijn Haarlem in het Veerkwartier

Tijdens de Kunstlijn Haarlem is op de locatie het Veerkwartier en het eigen eiland, werk te zien van 12 kunstenaars: Astrid Stoffels, Dominiek Steinmeijer, Ellen Rijsdorp, Irene Bruns, Margriet van Tilborg, Janneke Makkink, Jannie van der Wel, Karen Winnubst, Kien Hertogh, Marijke in den Bosch, Sarah Michael en Mark van Kuppevelt.  De kunstenaars laten hun werk zien binnen en buiten.  Het is een niet te missen en bijzondere locatie tijdens de Kunstlijn. Naast kunst is het Veerkwartier een perfecte plek voor koffie met taart,  kunstlunch of borrel.

Bekijk hier info.

KlimaatExpo’22, Museum de Fundatie

Uit 2200 inzendingen is mijn werk Mystic Landscape 2‘ samen met 249 andere werken geselecteerd voor KlimaatExpo ’22.
De tentoonstelling is te zien van 17 september t/m 4 december in Museum de Fundatie/Kasteel het Nijenhuis in Zwolle.

Astrid Stoffels, Mystic Landscape 1, Klimaatexpo, Klimaatexpo'22, museum de Fundatie, Digital Fine Art, Stoffels        KLimaatexpo'22; Klimaatexpo, Museum de Fundatie; kasteel het nijenhuis

Lees hier het Artikel, Ode aan de boom!  16 bomen belicht van KlimaatExpo.

Affordable Art Fair Amsterdam

In oktober is mijn werk weer te zien op deze fantastische beurs in de Kromhouthal Amsterdam Noord.

In denieuwegalerie stand C3 is werk te zien van Annette van Waaijen, Astrid Stoffels,  Desiree Wijgman, Hanae Sasaoka, Jet Naftaniel, Pascale Lefebvre en Swanica Ligtenberg.

voor informatie kijk op de website van Affordable Art Fair Amsterdam

Ben je geïnteresseerd en wil je de beurs bezoeken, stuur dan een bericht naar info@astridstoffels.nl voor een gratis toegangskaart.

Affordable Art Fair Amsterdam, AAFAMS, Amsterdam, ARTfair, Astrid Stoffels, denieuwgalerie

Amstelveen En Plein Air

Namens AmstellandKunst zit ik in het organisatieteam van Amstelveen En Plein Air maar zal ook als kunstenaar deelnemen.

AmstellandKunst organiseert in samenwerking met
het Cobra museum een feestelijk evenement in de buitenlucht:

Er gaat iets unieks gebeuren in Amstelveen! Rond het Stadshart en het Oude Dorp gaat een groot aantal kunstenaars in de buitenlucht een nieuw kunstwerk maken! Variërend van tekeningen tot schilderijen en van collages tot 3-dimensionaal werk. Tijdens dit scheppingsproces kunnen inwoners van Amstelveen (en daarbuiten) de artistieke vorderingen real time volgen! Bovendien wordt de dag erna het gemaakte werk geëxposeerd in het Cobra Museum. Zowel tijdens de creatie op zaterdag als tijdens de expositie op zondag is er gelegenheid om een kunstwerk rechtstreeks van de kunstenaar te kopen. Amstelveen En Plein Air vindt plaats op zaterdag 10 en zondag 11 september tussen 10.00 en 17.00 uur.  Herbert Raat de wethouder van Cultuur van Amstelveen zal op zaterdag 10 septmeber  om 9.00 uur in het Cobra Museum het evenement openen.

zaterdag 10 september

Op deze dag kiezen de kunstenaars een plek in de buitenlucht binnen een aangegeven gebied en gaan zij aan de slag om binnen één dag hun unieke kunstwerk te creëren. Mocht het weer tegenzitten, dan zijn er voorzieningen getroffen om overdekt te kunnen werken.

zondag 11 september

Op deze dag worden de gemaakte werken geëxposeerd in het Cobra Museum. De tentoonstelling is GRATIS te bezoeken en er is gelegenheid om werk van de kunstenaars aan te schaffen. Het Cobra Museum is geopend van 10 tot 17 uur op het Sandbergplein 1.

Amstelveen En Plein Air, Cobra Museum, AmstellandKunst, Amstelveen, Astrid Stoffels          Amstelveen en Plein Air, AmstellandKunst, Cobra Museum, Astrid Stoffels, Amstelveen

Modern Dutch Art – Online kunstgalerie

Een aantal van mijn schilderijen zijn opgenomen in de online kunstgalerie van Modern Dutch Art.  Een galerie ontstaan uit liefde voor moderne kunst. Kunst die raakt, waar men langer naar wil kijken en de nieuwsgierigheid prikkelt.  Neem vooral een kijkje op de website van Modern Dutch Art

Pakje Kunst

Deze kleine kunstwerkjes zijn te koop in de Kunst-omaat op locatie tijdens Kunstbeurs Heemstede 18,19 en 20 maart!

Doel van Pakje kunst is om regionale kunstenaars onder de aandacht te brengen. Oude sigarettenautomaten worden omgebouwd tot KUNSTomaten. Voor 4 euro kunnen mensen dus op laagdrempelig manier kunst kopen.

Daarvan gaat 3 euro naar de kunstenaar en 1 euro gaat naar Pakje Kunst voor organisatie en onderhoud.

pakje kunst haarlem; pakje kunst; astrid stoffels; Astrid Stoffels; Haarlem; kunstbeurs heemstede;  kunstautomaatPakje Kunst, Astrid Stoffels,  Stoffels,  Pakje kunst haarlem; pakjekunsthaarlem, kunstbeursheemstede; Kunstbeurs Heemstede

Artistic Postcards, Retroavangarda’s mail Art

Artistieke ansichtkaarten , Retroavangarda’s mail Art van kunstenaars over de hele wereld worden getoond in de Korekta Gallery in Warschau, Polen. Curator: Anna Klos (Retroavangarda).

Artistic postcards; retroavangarda's mail art; anna klos; astrid stoffels; Dutch artist; korekta gallery; poland; polen

Ontwerp tegeltableau viaduct A9

Inzending ontwerp “Stream” een tegeltableau voor op de muren van het nieuw te bouwen viaduct  A9  in Amstelveen.
In de top 10 maar nét niet! . . .
Met Jeltje van Houten

Ontwerp Tegeltableau ; Jeltje van Houten; Astrid Stoffels; Viaduct A9 Amstelveen; ontwerp; ontwerp tegeltableau   (foto: impressie)

Galerie Astrid Cornelisse

Wandobjecten “Vulnerable Nature serie”, Olieverf, recycled acryl op houtpaneel met gesmolten glaslaag nu te zien en te koop bij Galerie Astrid Cornelisse in Amsterdam.

2021  

Gleich ist nicht gleich

Internationale rondreizende tentoonstelling  “Gleich ist nicht gleich” over Ongelijkheid was al te zien in Duitsland en Polen.  December te zien in De Boterhal in Hoorn. klik hier voor impressie.

De Kunst10daagse Bergen

Tijdens de kunst10daagse Bergen is mijn werk te zien met de fantastische groep kunstenaars Artists aan Zee V in de zalen van Hotel Meyer in Bergen aan Zee van 23 t/m 31 oktober.  Zelf ben ik aanwezig tijdens de opening op 23 oktober, op dinsdag 26 oktober en op zondag 31 oktober tussen 16.00 en 17.00 uur.

Kunst10daagseBergen , Astrid Stoffels,  tentoonstelling,  Bergen, Noord Holland,  kunstroute, tentoomstelling

Tentoonstelling TOEKOMST  in  galerie het Oude Raadhuis van de KCA. Dorpstraat 9, Aalsmeer. tot en met de Kunstroute Aalsmeer, 18/19 sept.

Mijn werken COLORFULLY PALE I,II en III. Wat zal de toekomst brengen?

In dit werk maak ik gebruik van gemengde techniek en olieverf op gebruikt linnen. De voor het oog vrolijke en kleurrijke plastic sushideksels staan echter symbool voor vervuiling. Onze Aarde warmt op met desastreuse gevolgen voor mens, dier en natuur.  De rafels en het onbewerkte linnen laten het verval zien.

In de tentoonstelling is werk te zien van: Jos Out, Liesbeth Schouten, Pieter Schmits, Hanae Sasaoke, Elly de Jong, Jeltje van Houten, Corry Zwart, Tamar Shilo, Helena van Essen, Neely Schaap, Astrid Stoffels, Sunny Neeter, Annette van Waaijen, Hanneke Rijks, Marja Verhage en Heidi Wallheimer.

Heropening #artistsupportpledge in De Balie, Amsterdam 12 t/m 27 juni

Van 12 tot 27 juni 2021 is op de bovenfoyer van De Balie de expositie #artistsupportpledge te zien. Dit initiatief van kunstenaar Matthew Burrows is ontstaan in Londen om kunstenaars te ondersteunen die wereldwijd hun werk niet meer konden laten zien en verkopen door de coronamaatregelen. Zijn idee werd al snel op verschillende plekken op de wereld opgepikt. In Nederland organiseerden TINKEBELL.De Balie en This Works Club, geïnspireerd op Burrows initiatief, een unieke expo. Binnen twee dagen was een derde van al het werk al uitverkocht! Helaas moest De Balie toen de deuren sluiten vanwege de coronamaatregelen. Vijf maanden later gaan de deuren weer open, want de nood is hoger dan ooit.

artistsupportpledge amsterdam de Balieexpositie amsterdam de Balie Artistsupportpledgebeauty of fragile nature, astrid stoffels, mixed media, artistsupportpledge #artistsupportpledge, de Balie Amsterdam,

Lente-expositie ,Ruimte in Beeld in Nuenen , 18 april t/m 11 juli 

Ruimte in beeld  in Nuenen is atelier, beeldentuin en galerie van het beeldhouwcollectief bestaande uit Antoinet Verhagen, May Oudenhoven, Ton Swinkels, Jan Opstelten, Rob Zweerman en Kitty Tijbosch.

Ruimte in beeld biedt een podium aan professionele kunstenaars van hedendaagse kunst. Aan de Lente – expositie nemen de volgende gastkunstenaars deel:
Josemieke Segers (sieradenen en objecten), Astrid Stoffels (schilderijen), Bram Heynen (fotografie), Noor Geurts (schilderijen), Hans Baten (keramiek), Jack van Iwaarden de Vreede (staal) en Atelier Licht in zicht (glas) met werken van Ab Evenhuis, Dorothé Thielen, Daphne Hobbelen en Wendy Panhuizen.

Ruimte in beeld, Dubbestraat 61, Nuenen.  Elke zaterdag en zondag te bezoeken tussen 12.00 en 17.00 uur.

Op zondag 4 juli vindt een feestelijke Finissage van de Lente-expositie plaats. U bent van harte welkom!   www.ruimteinbeeld.nl

galerie Ruimte in beeld

2020

Glaskunstwerk Monterra Flat, Community Art Project Amstelveen.

Op 8 september is het glaskunstwerk in de Monterraflat onthuld.
Het glaskunstwerk, 13 gekleurde glaspanelen is door de bewoners bedacht en  onder begeleiding van kunstenaars Jeltje van Houten en Astrid Stoffels vormgegeven en siert vanaf nu de entree van de flat.
Het is het mooie resultaat van dit Community Art project.
Uitgevoerd door Willem van Oijen, BEVO Glasatelier.
Een en ander is mogelijk gemaakt door het Eigen Haard fonds.
Adres: Joke Smitlaan, Westwijk Amstelveen

klik hier voor een korte film over het project gemaakt door Johan van den Adel.

Foto: Pete Purnell

Haarlems Dagblad, De Groene Eeuw.

That’s life, Radio Aalsmeer: 2020-09-10  21:48:18

klik hier voor interview deel Astrid Stoffels in Art Centre Aalsmeer.

klik hier voor hele uitzending That’s life , radio Aalsmeer op locatie in Art Centre Aalsmeer.

Kunst project DOORKUNST,  Ontwerp van Astrid Stoffels op Coronascherm in Platform C / Kunstuitleen, Amstelveen.  Initiatief Kunstproject van Kunstenaar Dolf Verlinden.

 

In or out of the box; online tentoonstelling

Haarlems Dagblad, Sustainability Art#4

Klik link: Ontmoet de kunstenaars, Kunst Centrum Haarlem, 8 februari 2020

Klik Link: Film opening tentoonstelling Gleich ist nicht gleich, Linz, Oostenrijk

2019

Klik link: Online Catalogus Kunstroute Aalsmeer, 21 en 22 september 2019

klik link: Radio Aalsmeer, Kunstroute Aalsmeer in het radio programma “That’s life”  , 19 september 2019

Nieuwsbericht in krant Amstelveens Nieuwsblad 15 juli 2019

klik link voor hele artikel: Amstelveense kunstenares exposeert in Zwolle

Werk van Astrid Stoffels geselecteerd voor ZomerExpo 2019 “Europa” in Museum De Fundatie,  25 mei t/m 1 september 2019

Light on Plastic Soup; plastic sushibakjes met verf, ledverlichting, (30 x 120 cm).

Hergebruik van plastic sushibakjes. Astrid Stoffels roept met dit werk een driedimensionaal beeld op van een sprookjesachtig, transparant onderwaterlandschap, dat desondanks gedomineerd wordt door plastic soep en chemische troep. Wat gebeurt er allemaal onder het zeeoppervlak? Plastic vervuiling een wereldwijd probleem waar we als Nederland binnen de Europese Unie aandacht aan moeten blijven schenken. Het aantal van vijf dekselobjecten is geen toeval. Daarmee herinnert het kunstwerk aan de vijf grote plastic-soepdraaikolken in de oceanen, de North en South Pacific Gyre, de Indian Ocean Gyre en de North en South Atlantic Gyre.

Deelname ZomerExpo-Opstelling, Vakjury kiest voor “Europa”

Naar aanleiding van de tentoonstelling SustainAbility Art ontstond het contact met de Green Office van de TU Delft.  Kunstenaars en studenten bundelen hun krachten om samen aan de slag te gaan voor een gezamenlijk kunstwerk.  Kunst en Wetenschap samen in een tentoonstelling in de TU Delft Library, 23 april t/m 31 mei 2019

klik link: samenwerking kunstenaar en student van de TU-Delft

2018

klik link: 27 ste Atelierroute Amstelveen, impressie via  Amstelveenweb

klik link:  ArtZaanstadevent Magazine,  23 mei 2018

2017

klik link:  Amstelveen live aflevering 8, Cultuur met Marcel Jansen en Astrid Stoffels, 9 oktober 2017

klik link:   Radio Aalsmeer;  Live in het radioprogramma “That’s Life” , 10 augustus 2017

       

klik link: Gemeente Aalsmeer

klik link: Nieuwe Expositie Gemeentehuis Aalsmeer

Nieuwe Meerbode, 20 juli 2017, Gemeentehuis Aalsmeer

Museum Jan van der Togt, jubileumtentoonstelling “Een VAK apart”, Vereniging Amstellandkunst

Openingswoord voormalig directeur van het museum, Jan Verschoor

klik link: Film opening “Een VAK apart” in Museum Jan van der Togt in Amstelveen van Amstelveenweb.

klik link: Verslag opening “een VAK apart” in Museum Jan van der Togt in Amstelveen door Amstelveenweb

Jubileum boek “Een VAK apart”, vereniging Amstellandkunst

Amstelveense Talkshow BVAmstelveen , Astrid Stoffels

klik link: Verslag 4de Amstelveense Talkshow  Mijn Amstelveen

Klik link:    Juryrapport en prijsuitreiking Amateurkunst Expositie Amstelveen 2017 , Amstelveenweb

Klik link:    Verslag juryrapport , Tekst Amstelveenweb

Klik link:    Winnaars bekend! Tekst RTVAmstelveen

Prijsuitreiking

2016

Affordable Art Fair 2016 vermelding op nu.nl schilderijen van Astrid Stoffels bij denieuwegalerie stand G6

     foto-publicatie-van-nu-nl

Affordable Art Fair 2016,   Charity,   Earth Concept,  eARTh bottles.                 EARTH Charity Night

eARTh bottle, Charity AAF 2016, Earth water    Detail eARTh bottle, Charity AAF 2016 Earth water    charity-earth   eARTh Bottles charity concept

“Melting Earth”

RTV Amstelveen, Atelierroute Amstelveen 2016.

Kunstroute Aalsmeer 2016, schilderij Human Battle Against Nature

borden-aankondiging-kunstroute-aalsmeer     Human battle against nature II, olieverf op linnen doek, 25 x 25 cm

Klik Link:   “ARTzaanstad Magazine”, Schilderij Astrid Stoffels te zien in ArtZaanstad Magazine.

ARTzaanstad beeldArtZaanstad Magazine

Artikel in Noord Hollands Dagblad, ArtZaanstad

Klik Link:   “Kunst in de Parktoren” ; In samenwerking met de Rabobank Amstel en Vecht presenteert de VAK d.m.v. deze verkoopexpositie het werk van haar leden op 2-3 en 9-10 april in het gebouw “De Parktoren” aan de Van Heuven Goedhartlaan 7 in Amstelveen.

2016VAK-EXPO RABO UITNODIGING 150

Flyer 2016

Schilderij “Waterig” is te zien bij aflevering van Spangas.

kijk aflevering Spangas.

Waterig 145 x 200 cm

2015

Artikel in de Elsevier, 14 maart 2015!

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

2011

Amstelveen Televisie, het programma De Verbeelding 2011


VrijPlaats Amstelveen Nieuwsblad SAMSUNG CSCtekst krant witte weekbladtekst krant meerbodeSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCexpositie 2014 in DePopulierSAMSUNG CSCBoek AteliergezichtenFOTO-Kwaliteitscriteria-schildklierzorgSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC