Astrid Stoffels

Foto: Daisy Gilyamse Photography

22-11-1970, Amstelveen

“Ik ben gefascineerd door de oerkracht van de natuur in al haar schoonheid en gewelddadigheid, kwetsbaarheid en onverwoestbaarheid. De gevoelens die dat bij mij oproept zet ik om in fictieve landschappen.”

“I am fascinated by the primal force of nature in all its beauty and violence, vulnerability and indestructibility. I convert the feelings that this evokes in me into fictional landscapes.”

Over mijn werk:

Mijn werk gaat over de scheppende en de verwoestende kracht van de natuur, de schoonheid en kwetsbaarheid die dat met zich meebrengt en de rol van de mens daarbinnen.

Ik werk met olieverf en gemengde techniek op linnen en houtpaneel. Mijn inspiratie haal ik uit bijzondere momenten en uitzichten in mijn omgeving – op straat en veelal in het bos, die ik vervolgens vastleg met mijn camera. Ik geniet van fietsen en wandelen in de natuur. De foto’s en indrukken fungeren als een soort visueel dagboek ter inspiratie voor nieuwe ideeën.

Terug in mijn atelier zet ik die ideeën om in schilderijen. Ik creëer een fictief landschap dat beantwoordt aan de gevoelens die het oorspronkelijke beeld bij mij opriep. Daardoor is het uiteindelijke landschap nogal geabstraheerd van de werkelijkheid. Soms bewerk ik de foto’s en verwerk ze in mijn kunstwerk.

Naast mijn eigen foto’s vormen nieuwsberichten en documentaires over natuur en milieu eveneens een bron van inspiratie. Zowel de schoonheid van de natuur als natuurrampen raken mij en roepen iets in mij op dat ik wil vastleggen. Wellicht als tegenwicht aan de eindigheid van het leven waaraan mens en natuur zijn onderworpen.

De spanning tussen de positieve en negatieve krachten van de natuur inspireren mij in mijn creatieve proces waarin ik beide kanten – de scheppende en de destructieve – wil visualiseren. Ik houd van de Romantiek en het Impressionisme omdat in beide kunststromingen de relatie tussen mens en natuur een grote rol speelt. Daarin herken ik mijzelf. Mijn landschappen kun je ook interpreteren als ‘moodboards’ voor zover ze mijn eigen gevoelens uitdrukken in licht en kleur, zwaarte en speelsheid, beweging en verstilling.

Een bezoek aan mijn atelier is altijd mogelijk.  Neem geheel vrijblijvend contact met mij op telefonisch 06 25364513 of via het contactformulier.

Tevens is er werk van mij in de collectie van:

Galerie/Kunstuitleen ArtZaanstad :  www.artzaanstad.nl

Modern Dutch Art: Modern Dutch Art – Online kunstgalerie

Saatch Art on-line: www.saatchiart.com

Art Leader, Online Art Gallery: www.artleader.com 

 

Biografie:

Astrid Stoffels werd in 1970 geboren in Amstelveen waar ze tot op heden woont. Haar atelier bevindt zich in het Art Centre in Aalsmeer.

Aanvankelijk wilde Astrid, na haar succesvol afgeronde opleiding Hotelmanagement, naar de kunst academie. Door het vroegtijdig overlijden van haar vader besloot ze de lijstenmakerij van haar ouders voort te zetten. Via haar werk kwam ze dagelijks in contact met kunst en kunstenaars en toen ze het bedrijf na een aantal overvallen en inbraken moest stoppen koos ze definitief voor haar grote passie: de schilderkunst. Astrid volgde vele jaren schilder- en tekenlessen bij verschillende kunstenaars onder wie Rudi Koegler, Ronald Prent, Maugoisia Sycs, Dirk Annokkeé, Vincent van Oss en Noor Geurts. Ook volgde zij trainingen bij Royal Talens bv, MK24 en kunstcoach Manuela Klerkx. Inmiddels is zij al verschillende jaren en met groeiend succes bezig met haar beroepspraktijk als beeldend kunstenaar

In 2005 won Astrid de Talens Palet publieksprijs. Haar werk werd in 2010 opgenomen in het kunstenaars bestand van cbk-nh/galeries.nl. Ze is kunstenaars lid (voormalig bestuurslid) van Amstelland Kunst en BOKnet.  Haar werk is te vinden bij kunstuitleen/galerie ArtZaanstad,  Galerie Astrid Cornelisse, Saatchi Art on-line, Artleader.com en Modern Dutch Art. Astrid werkt in opdracht en maakt vrij werk dat wordt verkocht in binnen en buitenland, zowel offline als online en wisselend bij galeries en op kunstbeurzen zoals de Affordable Art Fair in Amsterdam.

Haar werk heeft o.a. gehangen in Museum de Fundatie (Zomerexpo en KlimaatExpo),  Het Cobra Museum (tijdens de Triënnale Amstelveen en Amstelveen En Plein Air) , Museum Jan (voormalig  Jan van der Togt museum, Amstelland in het kader van Kunst 10 jaar), het papiermuseum in Oostenrijk (Gleich ist nicht gleich) en Korrekta Gallery in Polen (International mail art exhibition, Artistic Postcards).