Astrid Stoffels

Foto: Daisy Gilyamse Photography

22-11-1970, Amstelveen

“De kracht van de natuur”

Een titel die passend is voor mijn inspiratie, mijn schilderijen en mijn visie op het leven. Ik houd mij bezig met krachten, kleuren en vormen van en in de natuur. De elementen Aarde, Water, Lucht en Vuur komen veelal terug in mijn werken. De immense natuurkrachten, de stille schoonheid  en de kwetsbaarheid van de natuur blijven fascineren, dit levert prachtige beelden op. Aan de andere kant raakt dit natuurgeweld mij ook enorm door de meestal desastreuze gevolgen voor mens, dier en natuur. Als mens razen we maar door in de hectiek van de maatschappij. De schokkende documentaires over milieuvervuiling en ongelijkheid in de wereld raken mij enorm. De invloed van de klimaatverandering heeft een enorme impact op mens en milieu.

Mijn schilderijen zweven tussen figuratief en abstract. In mijn werk zoek ik naar een eigen, oorspronkelijke vertaling van het landschap waarbij het bij elkaar brengen van vorm, kleur en licht centraal staat. Door mijn gevoel de vrije hand te laten zijn werkelijkheid en verbeelding in mijn schilderijen nauwelijks van elkaar te onderscheiden. Ik creëer een wereld waarin je als toeschouwer wordt meegenomen.

Met mijn authentieke schilderijen hoop ik wat meer bewustwording te creëren, de schoonheid van de natuur te omarmen en na te denken over hoe we aarde achterlaten voor ons nageslacht.