Portfolio

Een selectie van mijn werk...
Shout out of the plastic box 2, Photograpy, Fotografie, Digital Art, vulnerable nature, Astrid Stoffels, Dutch artist, gallery, newart, galeries, artcollectors, contemporary art, female artist, kunst, nieuwe kunst, kwetsbare natuur, vulnerable nature, landscape art, landschapskunst, plastic soup, plastic vervuiling

SHOUT OUT OF THE PLASTIC BOX 2

Digitale fotobewerking, afdruk in overleg max. oplage van 10

Mijn werk gaat over de schoonheid, de kracht en de kwetsbaarheid van de natuur. Thema’s die mij bezighouden.

Als mens razen we maar door in de hectiek van de maatschappij.  De vele schokkende documentaires over de milieuvervuiling wereldwijd raken mij enorm.  Duurzaamheid is een breed begrip. Los van afbreekbare of recyclebare materialen gaat het over de gehele milieuproblematiek, de eerlijkheid en gelijkheid in de wereld en hoe laten we onze Aarde achter voor ons nageslacht.

Ik werk met olieverf op linnen, gemengde techniek, en gebruik ook digitaal eigen foto’s in mijn werk.  De immense natuurverschijnselen die steeds extremer worden, mede door de toenemende klimaatverandering blijven mij fascineren. Dit proces levert prachtige afdrukken op in het landschap maar beangstigt mij ook door de meestal desastreuse gevolgen voor mens, dier en natuur. Met mijn kunstwerken wil ik de kijker bewust maken van deze tweestrijd.  Aan de ene kant de schoonheid en aan de andere kant het verval, de vernietiging en de kwetsbaarheid.

Met de serie werken ,”Light on plastic soup”, “ Shed light on plastic soup” en “Shout out of the plastic box” vraag ik aandacht voor de plastic vervuiling in de oceanen. 

Shout out of the plastic box

In dit werk maak ik gebruik van digitale fotobewerking van de hergebruikte sushibakjes in een zee die onder het zeeoppervlak schuil gaat met vervuiling.  Door het bewust weglaten van sommige delen in de foto wordt het onbewerkte linnen zichtbaar. Dit geeft een extra gevoel van verval en vernietiging.