Astrid Stoffels

Foto: Daisy Gilyamse Photography

 

22-11-1970, Amstelveen

 

“De kracht van de natuur”

Een titel die passend is voor mijn inspiratie, mijn schilderijen en mijn visie op het leven. Ik houd mij bezig met krachten, kleuren en vormen van en in de natuur. De elementen Aarde, Water, Lucht en Vuur komen veelal terug in mijn werken. De immense natuurkrachten maar ook de stille schoonheid van de natuur blijven fascineren, dit levert prachtige beelden op. Aan de andere kant raakt dit natuurgeweld mij ook enorm door de meestal desastreuze gevolgen voor mens, dier en natuur. De invloed van de klimaatverandering heeft een enorme impact op mens en milieu.

“Lichtpuntjes zijn overal om je heen, je moet ze alleen zien”

Mijn schilderijen zweven tussen figuratief en abstract. In mijn werk zoek ik naar een eigen, oorspronkelijke vertaling van het landschap waarbij het bij elkaar brengen van vorm, kleur en licht centraal staat. Door mijn gevoel de vrije hand te laten zijn werkelijkheid en verbeelding in mijn schilderijen nauwelijks van elkaar te onderscheiden. Ik creëer een wereld waarin je als toeschouwer meegaat.

Met mijn authentieke schilderijen wil ik de kijker bewust maken van deze natuurkrachten om ons heen in deze hectische maatschappij. Bewustwording, onthaasten en genieten!

De wereld is vergankelijk, wij zijn vergankelijk, leven en dood ligt dicht bij elkaar.